• امروز : دوشنبه, ۱۰ شهریور , ۱۴۰۴
  • برابر با : Monday - 1 September - 2025
0
«عصر همدان» گزارش می‌دهد؛

قوت غالب مردم نیازمند توجه ویژه

  • کد خبر : 237613
  • 14 اسفند 1403 - 7:54
قوت غالب مردم نیازمند توجه ویژه
نان نه‌ تنها یک ماده غذایی ضروری در سفره ایرانی است، بلکه بخشی از فرهنگ و هویت مردم ایران را تشکیل می‌دهد و همین امر باعث شده که مردم توجه ویژه‌ای به این ماده غذایی داشته باشند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان»؛ نان در فرهنگ و خوراک مردم ایران جایگاهی بسیار ویژه و اساسی دارد. به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین اجزای سفره ایرانی، نان نه‌ تنها یک ماده غذایی ضروری است، بلکه نمادی از فرهنگ، سنت و هویت ایرانی نیز محسوب می‌شود.

نان در وعده‌های غذایی مختلف ایرانی، از صبحانه تا شام، حضور پررنگی دارد. بسیاری از غذاهای سنتی ایرانی مانند کباب، خورشت و حتی برخی از شیرینی‌ها با نان سرو می‌شوند.

ایران دارای تنوع گسترده‌ای از نان‌ها است که هر کدام با روش‌های خاصی تهیه می‌شوند. برخی از معروف‌ترین انواع نان ایرانی شامل سنگک، بربری، تافتون و لواش هستند. هر منطقه از ایران ممکن است نان مخصوص به خود را داشته باشد.

نان در رژیم غذایی ایرانی به‌ عنوان منبع اصلی کربوهیدرات و انرژی مورد توجه است. با این‌ حال، در سال‌های اخیر توجه به کیفیت نان و استفاده از آرد کامل و سبوس‌دار افزایش‌یافته است تا سلامت مصرف‌کنندگان بهبود یابد.

نان به‌عنوان یک کالای اساسی در اقتصاد ایران نیز اهمیت دارد. قیمت نان و سیاست‌های مربوط به آن همواره مورد توجه دولت و مردم بوده است. به‌طورکلی، نان نه‌ تنها یک ماده غذایی ضروری در سفره ایرانی است، بلکه بخشی از فرهنگ و هویت مردم ایران را تشکیل می‌دهد و همین امر باعث شده که مردم توجه ویژه‌ای به این ماده غذایی داشته باشند.

از همین سو نحوه پخت نان در نانوایی‌هایی سطح هر شهر و ارائه نان کیفیت از جمله مطالبات اصلی مردم است.

از سوی دیگر دولت یارانه‌های فراوانی برای ارائه نان به نانوایی‌های دارای مجوز می‌دهد و آرد را باقیمت مناسب به نانوایی‌ها تحویل می‌دهد.

باتوجه‌به تورم مواد غذایی در سال‌های اخیر نان در وعده‌های غذایی ایرانیان جایگاه ویژه‌تری پیدا کرده است و در سطح شهر همواره شاهد شلوغی نانوایی‌ها هستیم.

هم‌زمان با فرارسیدن ماه مبارک رمضان شلوغی نانوایی‌ها بخصوص در تایم عصر بیشتر می‌شود و پخت نان باکیفیت یکی از مطالبات ویژه مردمی شده است.

در کنار آرد باکیفیت نحوه پخت نان از مهم‌ترین عوامل تأثیرگذار در ارائه نان باکیفیت به مردم از این روزها مردم ملایر از پخت نان و وضعیت آن به‌خصوص در نان سنگک گلایه دارند.

* نان به دوبرابر قیمت فروخته می‌شود

وضعیت پخت نان از یک سو و از سوی دیگر گران‌فروشی و کم‌فروشی از مطالباتی است که مردم همواره با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنند بارها شاهد اعتراضات مردمی در این بخش‌ها بوده‌ایم.

محمد محمودی در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به وضعیت نانوایی سطح شهر ملایر گفت: شلوغی نانوایی‌های سطح شهر به‌خصوص نانوایی‌های سنگکی و بربری به‌وضوح دیده می‌شود.

این شهروند ملایری افزود: قیمت نان سنگک در ملایر دو هزار تومان است؛ اما برخی نانوایی‌ها هر نان را به قیمت چهار هزار تومان و یا ۶ هزار تومان می‌فروشند.

وی عنوان کرد: فروش نان به اسم نان بزرگ و نان کنجدی باعث شده که گاهی به قیمت دو یا سه برابر هر نان را به مشتریان به فروش برسد.
* پلمب چند نانوایی به دلیل تخلف
رئیس اتاق اصناف شهرستان ملایر در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به وضعیت پخت نان در سطح شهر عنوان کرد: شکایت‌های متعددی از وضعیت پخت نان در سطح شهر به داده می‌شود.

میثم زندیه افزود: کیفیت پایین نان، گران‌فروشی و کم‌فروشی از مهم‌ترین شکایت مردمی و تخلفات نانوایی‌ها در سطح شهر ملایر است.

وی بیان کرد: وضعیت بهداشتی نانوایی‌ها، ساعت کاری و وزن پایین نان نسبت به وزن مصوب از دیگر مشکلات نانوایی‌های سطح شهر به‌خصوص در بخش نان سنگک است.

رئیس اتاق اصناف شهرستان ملایر به انجام بازرسی‌های مستمر برای نانوایی‌های سطح شهر اشاره کرد و گفت: بازرسی‌های متعددی در روزهای اخیر در سطح شهر از نانوایی‌ها ارائه شده است.

وی با بیان اینکه گران‌فروشی و کم‌فروشی از جمله مهم‌ترین تخلفات در سطح نانوایی‌ها است، تصریح کرد: در هفته‌های اخیر چندین نانوایی در شهرستان ملایر پلمب شده‌اند و سهمیه آرد آنها نیز کاهش داشته است.

* گلایه مهم از وضعیت کنجد
مجید زنگنه یکی دیگر از شهروندان ملایری است که در گفتگو با خبرنگار ما یکی از معضلات نان‌ها را بخصوص در بخش نان سنگک و نان بربری وضعیت کنجد عنوان کرد.

این شهروند ملایری افزود: بارها با طعم بد کنجد روی نان مواجه شده‌ایم که گویا کنجدهای فاسد و کپک‌زده به روی نان پاشیده و پخت می‌شود.

وی از مسئولین درخواست کرد که در کنار رسیدگی به وضعیت کم‌فروشی و گران‌فروشی به وضعیت کنجد روی نان‌ها نیز توجه داشته باشند.

زنگنه گفت: در صورتی که از کنجدهای فاسد استفاده شود بی شک سلامتی مردم را با خطر جدی مواجه می‌کند.

صاحبان نانوایی‌ها از وضعیت آرد گلایه دارند

یکی از نانوایان ملایری در گفتگو با خبرنگار ما بیان کرد: یکی از اصلی‌ترین گلایه‌ها وضعیت و کیفیت آرد توزیعی است.

وی افزود: قطعی برق نیز باعث مشکلاتی برای ما بخصوص در شیفت‌های عصر می‌شود و باعث شده که ما به‌موقع نتوانیم خمیر را آماده کنیم.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان»؛ کیفیت نان تأثیر بسزایی بر سلامت، تغذیه و به‌طورکلی زندگی مردم دارد. اثرات کیفیت نان در رژیم غذایی مردم را می‌توان را از جنبه‌های مختلف بررسی کرد.

استفاده از نامناسب، نمک بیش از حد، جوش‌شیرین و افزودنی‌های غیرمجاز در تهیه نان می‌تواند باعث بروز مشکلات سلامتی شود.

یکی از اصلی‌ترین مطالبات مردمی کیفیت نان است و می‌طلبد مسئولان توجه ویژه‌ای به این امر داشته باشند.

انتهای خبر/گ

لینک کوتاه : https://archive.asrehamedan.ir/?p=237613

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
به نظر من !!!

دوازده − شش =